Beneficiile tratamentului endodontic: de ce este important să NU îl amâni

imagine dantura zoom in

Beneficiile tratamentului endodontic: de ce este important să NU îl amâni

Echipamentele moderne și cunoștințele medicale avansate pot salva în prezent dinți care ar fi fost extrași fără dubii înainte. Tratamentul endodontic sau tratamentul de canal este una dintre metodele care ajută la protejarea danturii.

La tratamentul endodontic se apelează în situațiile în care se constată afecțiuni la nivelul nervului (inflamații ale pulpei dentare). Pulpa dentară poate fi afectată din cauza unor carii avansate, plombe necorespunzătoare ori diverse traumatisme suferite de dinte.

Citește în continuare care sunt beneficiile tratamentului endodontic și de ce nu ar mai trebui să îți fie teamă de acum de această procedură.

Tratamentul endodontic salvează dintele afectat

Prin intermediul tratamentului endodontic, medicul specialist reușește să salveze dintele de la o extracție. Infecțiile de la nivelul pulpei dentare sunt eliminate, împiedicând astfel formarea unor abcese și avansarea către os.

Pe lângă faptul că este salvat dintele natural, acestuia i se oferă și un aspect mai plăcut. După îndepărtarea nervului dentar, dintele este curățat, iar medicul umple spațiul rămas gol cu materiale speciale. Acestea au funcția de a sigila spațiul și de împiedica astfel apariția unei noi infecții.

Tratamentul endodontic protejează și dinții vecini

Riscul ca infecția să se răspândească la dinții vecini este eliminat în momentul în care se apelează la ajutorul tratamentului de canal. Echipa Hello Clinic atrage atenția că o infecție netratată poate duce la complicații, astfel că este indicat să suni cât mai curând pentru o programare. Medicii noștri stomatologi se vor asigura că experiența ta la cabinet este una plăcută și că poți zâmbi din nou fără nicio grijă.

Menținerea sănătății osului maxilarului, încă un beneficiu al tratamentului de canal

Dintele natural este o piesă importantă în menținerea sănătății osului maxilarului. Pierderea de mult timp a dinților poate duce la pierderi osoase locale. Dacă zona respectivă nu mai este antrenată în masticație, osul scade în volum, astfel că este necesară o procedură chirurgicală numită adiție osoasă. Fără aceasta nu poate fi completată dantura cu un implant dentar.

Tratamentul de canal stopează durerile de dinte

Odată ce este eliminată infecția, durerile se vor opri și pacientul se va putea întoarce liniștit la activitățile de zi cu zi. Medicamentele analgezice sunt o soluție provizorie, astfel că nu pot fi administrate de fiecare dată când apare o nouă criză. Cea mai bună soluție în acest caz este tratamentul endodontic.

Intervenția este eficientă, rapidă și lipsită de durere. Se efectuează cu anestezie corespunzătoare, astfel că pacientul nu simte niciun disconfort în timpul procedurii.

Citește și: Tratamentul de canal – ce este și care sunt principalele etape?

Share:
Call Now ButtonPROGRAMARI: 0729930950