Urgente stomatologice

Cabinet Urgențe Stomatologice Buzau / Urgențe Dentare

Urgente Stomatologice Buzau

Urgente stomatologice - afecțiuni ce pot amenința viața pacientului și care necesită tratament imediat pentru a diminua durerea și a opri sângerarea.

Primul semn al unei urgențe stomatologice este durerea, însă există și situații în care nu apare acest disconfort și este necesar un consult de specialitate pentru a preveni complicațiile.

Care sunt urgentele stomatologice?

Există mai multe tipuri de probleme dentare ce nu suportă amânare, fiind esențială prezentarea imediată la o clinică stomatologică.

Principalele urgente stomatologice:

  • Hemoragia postextracțională

Există situații când sângerarea gingivală postextracțională poate să apară și la câteva ore ori zile după intervenție. Consultul unui specialist este important pentru a depista cauza exactă a hemoragiei și pentru luarea măsurilor adecvate.

  • Durerea cauzată de pulpite acute

Dinții au în interior, sub smalț și dentină, pulpă, una dintre componentele cele mai vulnerabile. Pulpita acută apare atunci când nervul dentar suferă o inflamație cauzată de o carie, de stimuli repetați sau de o fractură. Cariile netratate la timp duc cel mai des la apariția acestei afecțiuni dentare.

  • Durerea cauzată de parodontite acute

Paradontita acută este inflamația parodonțiului apical (țesutul de susținere al dintelui). Afecțiunea apare atunci când la nivelul vârfului rădăcinii se activează o infecție veche/ cronică și inflamarea țesutului periapical duce la durere. Fără intervenția unui stomatolog, există riscul răspândirii infecției în vecinătate.

  • Abcesul dentar/ periosos

Abcesul dentar este caracterizat de acumularea puroiului la nivelul țesuturilor dentare și poate să apară la vârful rădăcinii dintelui (periapical - infecția nervului dentar) ori la nivelul gingiei (parodontal).

Abcesul dentar periapical apare din cauza acumulării de bacterii pe suprafața dinților și a gingiilor, dar mai poate să apară și în urma unei traume. Abcesul dentar parodontal apare la pacienții care suferă de boala parodontală, când infecția se acumulează în pungile parodontale.

  • Fractura dentară

Indiferent de motivul ruperii dintelui, în cazul fracturii dentare este necesară vizita la o clinică de urgențe stomatologice. Bucățile fracturate pot fi reatașate cu succes în interval de 3-4 ore de la accident. Pentru a evita deteriorarea, fragmentele de dinte trebuie păstrate în ser fiziologic într-un recipient mic.

  • Traumatisme la nivelul capului și al gâtului

Intervenția medicală este obligatorie în cazul fracturilor de os maxilar ori mandibular pentru a evita riscul de blocare a căilor respiratorii. Intervenție rapidă necesită și luxația articulației temporo-mandibulare.

Tratamentul acestor urgente stomatologice are drept scop salvarea vieții pacientului și îndepărtarea durerii.

Vizitele regulate la medicul stomatolog reprezintă cea mai bună soluție pentru ca problemele dentare să nu se transforme, cu timpul, în urgențe.

Dacă vă confruntați cu o astfel de situație, specialiștii noștri vă așteaptă pentru o intervenție rapidă la Hello Clinic, cabinetul de urgențe stomatologice din Buzău.

 

*Extracția dentară NU este considerată o urgență.

Call Now ButtonPROGRAMARI: 0729930950