Odontologie

Odontologia este specializarea stomatologică ce se ocupă de restaurarea dinților fracturați sau cariați. Tratamentul pentru cariile dentare se face sub anestezie locală și constă în înlăturarea țesuturilor afectate și plombarea cavității rămase. În prezent, se folosesc în cabinetele dentare materiale biocompatibile, cu o rezistență asemănătoare cu cea a smalțului dentar. În plus, acestea au un design estetic, astfel că nu se va putea face diferența între dinte și plombă.

Care sunt cauzele apariției cariilor dentare?

 • igiena necorespunzătoare;
 • placa bacteriană;
 • o dietă alimentară bogată în glucide și carbohidrați;
 • consumul frecvent de băuturi acidulate;
 • xalitatea smalțului, a dentinei sau a cementului;
 • factorul genetic;
 • pH-ul salivei.
odontologie - control stomatologic

0729 930 950

Programeaza-te

Program

Luni - Vineri: 9:00 - 18:00

Adresa

Bd Unirii, Bl. 6A parter

Tratarea cariei dentare nu trebuie amânată!

Caria este cea mai frecventă afecțiune dentară la nivel mondial. Aceasta nu dispare de la sine, astfel că este extrem de important să vă programați la Hello Clinic pentru tratament.

Netratată la timp, caria dentară poate evolua rapid și poate afecta structura dinților naturali, fiind principala cauză de pierdere a lor.

Cavitatea bucală este o zonă intens vascularizată, astfel că infecțiile netratate ale dinților pot conduce la răspândirea bacteriilor în tot organismul, fiindcă acestea ajung de aici cu ușurință în circulația sanguină.


Beneficiile oferite de procedurile de odontologie

Prin acest tratament de restaurare dentară se urmărește restabilirea integrității dinților naturali cu ajutorul anumitor tehnici și materiale.

Scopul medicului dentist este să redea calitățile funcționale, estetice și morfologice ale danturii afectate.

În procesul de tratare a dinților afectați de carii se urmărește conservarea, pe cât posibil, a țesuturilor sănătoase și refacerea acestora. Obturația dentară (plomba dentară) previne tratamentele mai complexe și mai scumpe, evită avansarea cariei, salvând dintele și asigură rezultate pe termen lung.

Odontologia se mai ocupă și cu restaurarea fracturilor dentare și cu alte deteriorări ale suprafeței dintelui, care pot fi corectate cu o umplere.


Procedurile de odontologie includ următoarele:

 • Obturații fizionomice;
 • Incrustații sau obturații indirecte de tipul Inlay si Onlay;
 • Aplicarea de fațete dentare.
 • Sigilare dentara

Ce presupune tratamentul cariilor dentare?

Obturația fizionomică (plomba dentară) este modalitatea de restaurare protetică prin care i se redau dintelui cariat fizionomia și funcționalitatea normală. Specialistul îndepărtează țesutul afectat, după care curăță și dezinfectează zona. Se sigilează zona pentru a nu pătrunde saliva, se tratează cu o soluție acidă înainte de a umple cavitatea cu un material special de obturație. Materialele biocompatibile folosite se întăresc sub o lampă cu LED. La final, zona se finisează prin lustruire, pentru a nu mai exista nicio diferență între plomba dentară și dintele natural.

Există obturații provizorii care sunt utilizate pentru temporizarea și urmărirea evoluției unui tratament mai complex. În timp ce obturațiile definitive au funcția de a sigila și de a proteja dinții și de a le reda morfologia.

În trecut, erau des folosite obturațiile de amalgam (plombele dentare din metal sau de argint) care nu aveau un aspect atrăgător, astfel că multe persoane preferau să evite vizitele la dentist. Odată cu trecerea timpului, au evoluat mult tehnicile și materialele care se aplică într-un cabinet stomatologic. Noua generație este reprezentată de obturațiile fotopolimerizabile care nu numai că au un design cât mai apropiat de dinții naturali, dar și redau cu succes morfologia acestora.

Sigilarea dinților se referă la acoperirea șanțurilor de pe suprafețele dentare astfel încât retenția de alimente sa fie minima. Acestea sunt recomandate copiilor care nu au mereu cea mai buna tehnica de periaj. În acest fel scade rata de incidenta a cariilor la cei mici.

CONTACTEAZA-NE PENTRU O CONSULTATIE

Call Now ButtonPROGRAMARI: 0729930950