Implant dentar – Implantologie

Tratamentul prin implant dentar reprezinta în prezent cea mai eficienta soluție pentru înlocuirea dinților lipsa, atât din punct de vedere funcțional, cât si estetic. Datorita beneficiilor pe care le oferă aceasta metoda moderna, tot mai putini pacienți apelează la proteze si punți dentare.

Pierderea unuia ori a mai multor dinți nu afectează doar felul în care mănânci, ci si modul în care vorbești, zâmbetul, confortul, igiena orala si încrederea în propria persoana. Implanturile dentare preiau funcțiile dinților pierduți, iar pacienții își recâștigă încrederea în ei si abilitatea de a consuma orice își doresc. De aceea, implantologia este o ramura de baza a stomatologiei si oferim servicii complete în acest sens.

Ce este implantul dentar?

Implantul dentar este o rădăcina artificiala care o înlocuiește pe cea a dintelui absent, fără a afecta alți dinți. Dispozitivul este un șurub din titan care se înfiletează în osul mandibular sau maxilar, după ce este îndepărtată gingia. Deasupra acestui suport artificial se ancorează o coroana, o punte sau o proteza.

implant dentar imagine din exterior

0729 930 950

Programeaza-te

Program

Luni - Vineri: 9:00 - 18:00

Adresa

Bd Unirii, Bl. 6A parter

Este dureroasa procedura? Cât durează si ce se face înainte?

Procedura de inserare a implantului dentar nu este dureroasa, realizându-se în multe situații sub anestezie locala, astfel încât să fie facilitata comunicarea dintre medic si pacient. La anestezia generala se apelează doar în cazuri excepționale. O ușoară stare de disconfort poate sa apară la câteva ore după intervenție, odată cu estomparea efectului anesteziei.

Intervenția de inserare ( implantare) durează aproximativ o ora, însa se poate prelungi si pana la câteva ore, în funcție de complexitatea fiecărui caz si numărul de implanturi ce trebuie inserate. După intervenție se așteaptă 3-6 luni pentru osteointegrarea implantului, proces prin care osul se leagă foarte bine de implant.

Înainte de începerea procedurii, este nevoie de o programare pentru o consultație în cadrul căreia se vor discuta detaliile. De regula, pacientul trebuie sa facă un CBCT ( computer tomograf). Acesta ii arata specialistului cât de înalt si cât de lat este osul, astfel încât sa afle unde poate fi plasat cel mai bine implantul dentar.

Tehnologia a avansat mult în ultima perioada, astfel ca se poate recurge si la implantul dentar rapid. Exista un sistem modern cunoscut sub denumirea de „Fast and fix” - All on 6 - superior (maxilar) - All on 4 - inferior (mandibula). Acesta se pretează pentru pacientul care vrea sa plece cu toată dantura în aceeași zi acasă.

Ce implica procedeul: se fac extracții (toți dinții), implantare (6 implanturi sus si/sau 4 implanturi jos), se ia amprenta, se fac doua proteze care ajuta doar din punct de vedere estetic (zâmbit si vorbit). Pacientul nu are voie sa mănânce pe acestea ca de obicei, pentru ca implanturile trebuie sa stea nemișcate timp de 6 luni. Pacientul o sa mănânce pasat si supe. După ce se încheie perioada de 6 luni, se face lucrarea finala.


Care sunt etapele implantului dentar?

Etapele implantului dentar se împart în doua:

– Prima etapa este cea chirurgicala si presupune introducerea implantului dentar în interiorul osului.

– A doua etapa este cea protetica în care se realizează lucrarea definitiva, cea care poate fi observata în cavitatea bucala, printr-o lucrare (coroana dentara sau punte dentara).

În funcție de duritatea osului, medicul specialist pune bontul (sistemul de legătură intre implant si coroana) si coroana dentara/puntea dentara/proteza dentara fixa după 3-6 luni.


TIPURI DE IMPLANT DENTAR

În prezent, exista mai multe tipuri de implant dentar pe piață. Specialistul informează pacientul despre aceste detalii si face alegerea atât în funcție de structura osoasa, cât si de lucrarea ce trebuie realizata ulterior.

Clinica stomatologica Hello Clinic folosește următoarele tipuri de implant dentar:

  • implant dentar Straumann,
  • implant dentar Sweden&Martina,
  • implant dentar Bredent
  • implant dentar Megagen.

Cât durează un implant dentar?

Durata de viata a unui implant dentar depinde de mai multe criterii, cum ar fi obiceiurile pacientului si exista unor afecțiuni generale. Este important de știut ca implantul dentar poate rezista toată viata dacă se respecta igiena orala si se fac vizite periodice la medicul dentist.

Implantul dentar nu este mai rezistent decât un dinte natural, asa ca trebuie reținut ca o igiena precara poate sa scadă durata de viata a acestuia.

Unii pacienți au implanturi dentare de peste 30 de ani. Așadar, succesul unui implant depinde de specialist la început, însa după aceea responsabilitatea este în grija pacientului.


Implantul poate sa fie respins de organism?

Răspunsul este nu! În general, din experiența specialiștilor noștri, sunt deficiente în efectuarea corecta a implantării sau în cazuri izolate din cauza unor afecțiuni generale ale pacientului.


Cine poate beneficia de implanturi dentare?

Orice pacient poate beneficia de intervenția de implantologie. De obicei, starea de sănătate este factorul determinant, nu vârsta. Pe lista pacienților se număra atât persoane tinere care se confrunta cu o pierdere prematura a danturii, cât si utilizatorii de proteza dentara sau cei care au un disconfort cauzat de dinții artificiali. Totodata, de implant dentar mai pot beneficia si victimele accidentelor.


Ce categorii de persoane NU pot beneficia de implant dentar?

După cum am precizat si mai sus, starea de sănătate a pacientului este cea mai importanta cheie în ceea ce privește procedura de implantologie.

Pacienții cu coagulopatii (probleme de coagulare), cu diabet necontrolat, care au ședințe de chimioterapie/radioterapie efectuate în ultimul an, cei care suferă de osteoporoza si se afla sub tratament cu bifosfonati (la aceștia osul nu se mai vindeca din cauza medicației si fac osteonecroza).


Motive pentru care este necesar implantul dentar

Înlocuirea unui dinte lipsa cu implantul dentar este o opțiune excelenta din mai multe motive:

  • dinții vecini se pot înclina;
  • dinții antagoniști (pe care musca dintele lipsa) pot egresa (sa iasă din os);
  • osul se resoarbe/retrage dacă nu este antrenat de o rădăcina care sa pună presiune pe el;
  • pot sa apară probleme la nivelul articulației temporomandibulare (mandibula-craniu);
  • pot sa apară probleme de ocluzie (mușcătură).

* în primele doua cazuri se poate observa un spațiu insuficient pentru implant si coroana. Însă specialistul poate rezolva problema prin montarea unui aparat dentar sau prin șlefuire.

* în ultimul caz pot sa apară dureri musculare (de zona maxilara/ de cap).


Cât costa implantul dentar?

Prețul pentru implant dentar in Buzau începe de la 2400 RON. Costul implica operația de inserare a implantului nu si partea protetica.

Deși implanturile dentare par costisitoare la început, comparativ cu cheltuielile pe care le implica alte opțiuni de tratament, reprezinta o alternativa mai avantajoasa.

Încrederea în sine, îmbunatățirea calității vieții si o sănătate dentara mai buna au determinat multi pacienți sa opteze pentru implantul dentar.

 

Apelează cu încredere la specialiștii Hello Clinic din Buzau si vei primi toate informațiile de care ai nevoie si garanția unei lucrări de excepție.

Ce spun pacientii nostri?


CONTACTEAZA-NE PENTRU O CONSULTATIE

Call Now ButtonPROGRAMARI: 0729930950