Tratamentul cu implant dentar. 5 mituri în care ai crezut până acum

tratament-implant-dentar

Tratamentul cu implant dentar. 5 mituri în care ai crezut până acum

Implantul dentar este de departe cea mai eficientă tehnică modernă de a obține un zâmbet perfect, exact așa cum ai visat din totdeauna. Pierderea unuia sau a mai multor dinți nu afectează doar aspectul și stima de sine, ci și modul în care mănânci, în care vorbești și confortul oral.

Din păcate, persoanele care își doresc un implant dentar se lovesc deseori de miturile care planează în jurul procedurii. La acestea se adaugă și teama de a merge la stomatolog, iar timpul trece și efectele neplăcute încep să se observe tot mai mult. Amânarea acestui tratament dentar duce la înclinarea dinților vecini, retragerea osului (fiindcă nu este antrenat de o rădăcină care să pună presiune pe el), probleme de ocluzie (mușcătură). În plus, pot să apară și probleme la nivelul articulației temporomandibulare (mandibula-craniu).

Așadar, este indicat să te informezi și să descoperi adevărul despre miturile care circulă în legătură cu tratamentul de implant dentar.

Mitul 1: Inserarea implantului dentar este extrem de dureroasă

La fel ca alte intervenții chirurgicale, inserarea implantului dentar se face sub anestezie locală, astfel că pacientul nu va simți durere în timpul procedurii. Nu trebuie să îți faci griji nici pentru perioada imediat următoare după tratament fiindcă medicul îți va prescrie antibiotice și analgezice, astfel încât să fie eliminat riscul de infecție și de apariție a durerii.

Mitul 2: Implantul dentar se întreține greu

Adevărul este că implantul dentar are nevoie de aceeași îngrijire ca dinții naturali, așa că nu trebuie să faci nimic complicat în plus. Trebuie urmate aceleași reguli de igienă orală din totdeauna: spălarea pe dinți după fiecare masă ori măcar de două ori pe zi (dimineața și seara), utilizarea aței dentare și a apei de gură. De asemenea, sunt recomandate controalele stomatologice regulate pentru curățarea dinților și verificarea lor astfel încât să fie prevenite eventuale probleme.

Mitul 3: Implantul dentar nu este confortabil

Încă un mit care circulă despre implantul dentar este că nu ar fi confortabil în timp. Dimpotrivă, aceasta este cea mai confortabilă soluție dintre toate prevăzute pentru a acoperi lipsa unui dinte natural. Grație procesului de osteointegrare, când preia rolul rădăcinii naturale, implantul se simte și arată la fel ca un dinte natural. Mai mult de atât, acesta preia cu succes și funcții precum masticația și vorbitul.

Mitul 4: Există risc mare ca organismul să respingă implantul

Implantul dentar a fost creat astfel încât să fie compatibil cu corpul nostru. Așadar, implantul dentar nu va fi respins de organism. În general, din experiența specialiștilor Hello Clinic, sunt deficiențe în efectuarea corectă a implantării sau în cazuri izolate din cauza unor afecțiuni generale ale pacientului. De aceea echipa noastră analizează starea de sănătate a pacienților de la început și face recomandările necesare. Folosim implanturi de calitate (Straumann, Sweden&Martina, Bredent și Megagen), clinica este dotată cu tehnologii dentare moderne, iar medicii noștri au experiență relevantă în astfel de intervenții.

Mitul 5: Implantul dentar nu durează în timp

Un implant de calitate și îngrijirea orală corespunzătoare sunt suficiente pentru ca procedura să dureze chiar toată viața. Unii pacienți au implanturi dentare de peste 30 de ani. Succesul unui implant depinde de specialist la început, însă după aceea responsabilitatea este în grija pacientului.

Fără îndoială implantul dentar îți va îmbunătăți considerabil calitatea vieții, așa că nu ar trebui să mai dai crezare acestor mituri. Pentru orice nelămurire ai despre această procedură, contactează-ne și vino să stăm de vorbă într-un mediu cald și primitor.

 

Share:
Call Now ButtonPROGRAMARI: 0729930950