Tipuri de urgențe dentare care necesită tratament imediat. Unde te duci în Buzău?

Pe lângă faptul că sunt extrem de deranjante, urgențele dentare pot evolua spre probleme severe dacă nu apelezi la timp la ajutor de specialitate. În urma consultației, medicul stomatolog va ști exact ce trebuie să facă pentru a rezolva întreaga situație pe loc (de cele mai multe ori).

Din păcate, multe persoane nu știu care sunt urgențele dentare și neglijează starea lor ori se tem de vizitele la cabinetul dentar. Cu cât se amână mai mult controlul stomatologic, cu atât problema poate evolua și se poate agrava. De aceea este extrem de important să cunoști care sunt tipurile de urgențe medicale ce necesită tratament imediat.

Tipuri de urgențe dentare – când trebuie să te prezinți la cabinet?

Îți prezentăm în continuare principalele urgențe stomatologice cu care se confruntă pacienții.

Hemoragia postextracțională

În unele cazuri, sângerarea gingivală postextracțională poate să apară și la câteva zile după ce a avut loc intervenția. Este important ca un specialist să analizeze locul respectiv pentru a depista cauza exactă a hemoragiei și a lua astfel măsurile adecvate. De altfel, orice sângerare abundentă apărută în urma unei intervenții stomatologice necesită consultul imediat al unui medic de specialitate.

Mobilitatea unui dinte

Altă situație în care nu trebuie amânată vizita la un medic dentist este mobilitatea unui dinte, cu atât mai mult dacă este crescută și provoacă durere. De reținut și faptul că nu trebuie să mesteci pe dintele respectiv, altfel se poate agrava starea lui.

Durerea cauzată de pulpite acute

Pulpa dintelui, componentă aflată sub smalț și dentină, este un țesut moale extrem de vulnerabil. Cariile netratate la timp, traumele repetate, fracturile sau accidentele sunt cauzele care provoacă apariția pulpitei acute. Afecțiunea este destul de dureroasă dacă nu este tratată, manifestându-se prin senzații pulsante, umflătură și sensibilitate mare la cald, la rece și la alimente dulci. În funcție de problema pacientului, medicul va aplica metoda de tratament adecvată.

Durerea cauzată de parodontite acute

Paradontita acută este inflamația parodonțiului apical, adică țesutul de susținere al dintelui. Afecțiunea apare atunci când se activează o infecție veche la nivelul vârfului rădăcinii. Inflamarea țesutului periapical duce la durere și există și riscul ca infecția să se răspândească. Acesta este momentul când pacienții nu mai ignoră semnele și merg la un consult de specialitate.

Abcesul dentar/ periosos

Printre urgențele stomatologice se numără și apariția unui abces dentar. Acesta se prezintă sub forma unei inflamații locale, la nivelul rădăcinii ori al gingiei. Afecțiunea este caracterizată prin acumularea puroiului la nivelul țesuturilor dentare, dificultate la masticație, gingii roșii, stare de disconfort și respirație urât mirositoare. Dacă nu este tratat la timp, infecția poate să ajungă și la țesuturile învecinate.

Fractura dentară

Altă situația care se încadrează pe lista urgențelor dentare este fractura dentară. Dacă nu se intervine la timp, fisurile pot progresa conducând la complicații mai greu de rezolvat.
Este important de reținut că bucățile fracturate pot fi reatașate cu succes în interval de 3-4 ore de la accident. Pentru a evita deteriorarea, fragmentele de dinte trebuie păstrate în ser fiziologic într-un recipient mic.

Urgențe dentare – unde mergi în Buzău?

Indiferent de tipul de urgență dentară cu care te confrunți, la Hello Clinic din Buzău te așteaptă o echipă de profesioniști bine pregătită, specializată în tratamentul tuturor problemelor stomatologice.
În cadrul cabinetului nostru, toate echipamentele sunt de ultimă generație și se aplică doar soluții moderne de tratament. Apelează la serviciile noastre cu încredere fiindcă vei beneficia de cea mai bună îngrijire stomatologică. Mai mult de atât, te vom întâmpina într-un mediu primitor și relaxant, unde îți vom oferi consiliere de specialitate și vom alege împreună procedura care ți se potrivește.

Te sfătuim să nu amâni urgențele stomatologice și să ne contactezi pentru a ne împărtăși simptomele tale. Așadar, dacă ești în căutarea unui cabinet stomatologic de urgențe din Buzău, îți stăm la dispoziție la numărul de telefon de mai jos

 

Share:
Call Now ButtonPROGRAMARI: 0729930950