Implantul dentar – 5 motive pentru care este indicat să îl alegi

motive realizarea implant dentar

Implantul dentar – 5 motive pentru care este indicat să îl alegi

Visul de a avea un zâmbet perfect nu mai este imposibil în zilele noastre, grație tehnicilor dentare moderne printre care se numără și implantul dentar. Căderea unuia ori a mai multor dinți nu afectează doar încrederea în sine, ci și felul în care mănânci și vorbești. Deși mai există și alte metode stomatologice prin care aceștia pot fi înlocuiți, implantul dentar este cea mai eficientă soluție atât din punct de vedere funcțional, cât și estetic.

Dacă ai nelămuriri în privința implantului dentar, citește în continuare motivele pentru care ar trebui să devină prima ta opțiune.

Motivul 1: Implantul dentar preia funcțiile dintelui natural

Dintele înlocuit prin implant dentar este la fel ca restul danturii, așa că nu trebuie să îți faci griji în privința aspectului ori a funcțiilor lui. Acesta se prezintă ca o rădăcină artificială care are rolul de a o înlocui pe cea a dintelui lipsă, însă fără a afecta alți dinți din apropiere.

Dispozitivul (de forma unui șurub fabricat din titan) se înfiletează în osul mandibular sau maxilar, după ce specialistul îndepărtează gingia. Peste acest suport artificial se va monta coroana dintelui, iar la final rezultatul va fi asemănător cu un dinte natural.

Motivul 2: Implantul dentar este o soluție pe termen lung

Succesul unui implant dentar depinde, la început, de medicul specialist, însă apoi responsabilitatea este preluată de pacient. Lucrarea poate rezista chiar și 25-30 de ani, însă este important de reținut că igiena precară poate să scadă durata de viață a acesteia. Deși costul este mai ridicat decât în cazul altor proceduri, trebuie luat în calcul că soluțiile protetice cer înlocuire după câțiva ani, ceea ce înseamnă și alți bani cheltuiți.

Motivul 3: Implantul dentar previne instalarea unor probleme dentare

Unul dintre cele mai importante motive pentru care este indicat să înlocuiești un dinte lipsă cu un implant dentar este prevenirea altor probleme dentare. În cazul în care spațiul respectiv rămâne gol, dinții învecinați se pot înclina, pot sa apară probleme de ocluzie (mușcătură) sau la nivelul articulației temporomandibulare (mandibula-craniu).

Motivul 4: Implantul dentar împiedică pierderea osoasă

Osul se retrage dacă nu este antrenat de o rădăcină care să pună presiune pe el. Însă implantul dentar împiedică acest proces natural, stimulând regenerarea osoasă. Dacă o lucrare este amânată timp mai mulți ani, poate fi necesară chiar o adiție osoasă apoi. În această situație este necesară repararea osului deteriorat astfel încât să asigure fundația potrivită pentru implantul dentar.

Motivul 5: Implantul dentar te ajută să îți recapeți încrederea în sine

Tratamentul cu implant dentar te ajută să te bucuri de un zâmbet perfect și să îți recapeți astfel încrederea în tine. Te vei putea simți din nou în largul tău atunci când ești la masă în public ori când vorbești. În comparație cu alte proceduri dentare, implantul asigură un rezultat estetic asemănător cu un dinte natural, așa că nu trebuie să îți faci nicio grijă în privința faptului că cei din jur ar putea să observe ceva.

Implantul dentar îți îmbunătățește semnificativ calitatea vieții. Nu numai că vei putea să mănânci fără probleme și să scapi de disconfort, dar ți se va îmbunătăți și stima de sine.

Share:
Call Now ButtonPROGRAMARI: 0729930950